ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ

½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι.

120 Γρ. ζαχαρούχο γάλα, εβαπορέ.

5 φύλλα ζελατίνης.

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι.

1 λοβό βανίλιας.

1 κουτί μπισκότα σαβαγιάρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μπολάκι κρύο νερό μουλιάζουμε για μερικά λεπτά τα φύλλα ζελατίνης.

2) Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το λικέρ πορτοκάλι. Χαράζουμε κατά μήκος το λοβό βανίλιας και ρίχνουμε στο μπλέντερ τα σπόρια του. Δουλεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ετοιμάσουμε ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνης και συνεχίζουμε το δούλεμα, μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

3) Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα παγωτού ή σε στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να παγώσει και να στερεοποιηθεί.

4) Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το μους σε πιατέλα και διακοσμούμε με τα μπισκότα σαβαγιάρ και αν θέλουμε με λίγο σιρόπι φράουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: