ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

ΛΙΝΓΟΥΙΝΙ-ΓΛΙΣΤΕΡΕΣ-ΠΡΑΣΟ-ΝΤΟΜΑΤΑ

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΛΙΣΤΕΡΕΣ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.

350 Γρ. λινγκουίνι.

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

2 πράσα, κομμένα σε φέτες.

2/3 φλυτζανιού λευκό, ξηρό κρασί.

4 τομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες.

1 πρέζα τριμμένα κούρκουμα.

250 Γρ. γλιστέρες σε κονσέρβα, στραγγισμένες.

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό.

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε κατά μέρος, ζεστά.

2) Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο κατσαρόλι και σοτάρουμε τα πράσα για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρασί, τις τομάτες και τα κούρκουμα, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και μαγειρεύουμε, μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό.

3) Προσθέτουμε τις γλιστέρες, το βασιλικό, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε το μείγμα να πάρει βράση.

4) Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: