ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ

3 αυγά και ένα ασπράδι.

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

100 Γρ. γάλα ζεστό.

200 Γρ. κουβερτούρα.

75 Γρ. ζάχαρη.

1 ½ κουταλάκι εσάνς αμυγδάλου.

Βανιλίνη, αλάτι, αμύγδαλα εφιλέ καβουρντισμένα για τη διακόσμηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Διαλύετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνετε το αλέυρι και χτυπώντας με σύρμα προσθέτετε το γάλα αργά-αργά. Βράζετε μέχρι να γίνει μια κράμα σφικτή.

2) Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με την ζάχαρη και την εσάνς αμυγδάλου και τα προσθέτετε στην κρέμα ανακατεύοντας δυνατά.

3) Προσθέτετε τη βανιλίνη και έναν-έναν τους κρόκους χτυπώντας με δύναμη.

4) Χτυπάτε τα 4 ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα προθέτετε στο μείγμα σοκολάτα ανακατεύοντας προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω.

5) Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα για σουφλέ βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35-40 λεπτά.

6) Πασπαλίζετε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.

7) Συνοδεύετε το σουφλέ με σαντιγί άγλυκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: