ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

ΠΑΓΩΤΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

120 Γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια.

2/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.

1 ¼ φλιτζάνι του τσαγιού πηχτή κρέμα γάλακτος.

2 φλιτζάνι του τσαγιού μαρσμάλοου, κομμένα στη μέση.

½ φλιτζάνι του τσαγιού κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα.

½ φλιτζάνιι του τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα σόρτμπρεντ (shortbread).

2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένα καρύδια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Λιώνετε σε κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, τη σοκολάτα στο γάλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και το αφήνετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

2) Χτυπάτε σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος ώστε μόλις να «κρατάει». Προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας, λίγο κάθε φορά, ώσπου το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ρίχνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, το δουλεύετε έως ότου παγώσει ή το βάζετε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, το καταψύχετε ώσπου να αρχίσουν να σχηματίζονται κρύσταλλοι γύρω-γύρω και το χτυπάτε με ειδικό σύρμα αυγών ή μίξερ χειρός, ώσπου να γίνει λείο και να αφρατέψει καλά.

3) Προσθέτετε στο παγωμένο μείγμα τα μαρσμάλοου, τα κερασάκια, τα μπισκότα και τα καρύδια, ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και βάζετε πάλι το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει.

4) Αφήνετε το παγωτό να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά προτού σερβίρετε σε μπάλες. Προσθέτετε, αν θέλετε, μια βάφλα και σως σοκολάτας σε κάθε μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: