ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ

ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ.

6 αυγά βρασμένα (σφιχτά).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ.

50 Γρ. βούτυρο.

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.

½ κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου.

½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό.

1 κουταλία της σούπας τοματοπελτέ.

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ.

Αλάτι και πιπέρι.

Λωρίδες κόκκινης πιπεριάς για γαρνιτούρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βράζετε τα αυγά και τα κόβετε στη μέση.

2) Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, δίχως να μαυρίσουν. Προσθέτετε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κάρυ διαλυμένη σε λίγο γιαούρτι και ανακατεύετε τη σάλτσα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γιαούρτι, αλατοπίπερο και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά. Τη σερβίρετε σε ανοιχτή πιατέλα.

3) Σερβίρετε τα αυγά κυκλικά πάνω στη σάλτσα και ανάμεσα τους τοποθετείτε τις λωρίδες της πιπεριάς. Συνοδεύετε με ρύζι ατμού, ανα σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: