ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

ΡΕΒΥΘΙΑ-ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ή ΡΥΖΙ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Ή ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ.

250 Γρ. ρεβίθια.

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κριθαράκι ψιλό ή ρύζι Καρολίνα.

3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο.

Χυμός από 1 λεμόνι.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουσκέψον. Το πρωί τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το αλάτι και το λάδι και αφού προσθέσετε το ανάλογο νερό, ρίχνετε το κριθαράκι ή το ρύζι (το νερό πρέπει να είναι τριπλάσιο σε ποσότητα από το κριθαράκι ή το ρύζι).

2) Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρις ότου η σούπα γίνει μάλλον πηχτή.

3) Σερβίρετε το φαγητό με λεμόνι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: