ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.

1 κιλό γαρίδες μεγάλες.

4-5 κουταλιές της σούπας κονιάκ.

100 ml λευκό ξηρό κρασί.2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.

180 ml κρέμα γάλακτος.

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γαρίδας.

80 Γρ. γκορκγοντζόλα λιωμένη με πιρούνι.

Αλάτι.

Άσπρο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Πλένετε τις γαρίδες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει κονιάκ. Τις στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν λίγο τις καθαρίζετε αφαιρώντας τα κελύφη τους. Κρατάτε 3-4 γαρίδες ακαθάριστες για το γαρνίρισμα.

2) Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις γαρίδες για 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την γκοργκοντζόλα, την κρέμα γάλακτος και την κρέμα γαρίδας. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν δεμένη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: