ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ
ΥΛΙΚΑ

24 μεγάλες γαρίδες.

1 κούπα ελαιόλαδο.

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Καθαρίζετε από τα κεφάλια και την ουρά τις γαρίδες και τις τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί. Περιχύνετε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνετε για 4 ώρες μέσα στο λάδι αλλά στις 2 ώρες προσθέτετε ψιλοκομμένο άνηθο.

2) Όταν περάσει οι παραπάνω ώρες βάζετε 2 με 3 γαρίδες σε ατομικά σουβλάκια και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς για 7 λεπτά.

3) Μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές, αλλά και πιο χλιαρές εάν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: