ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

ΑΡΝΑΚΙ

ΑΡΝΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.

3 κουταλιές της σούπας φιστικέλαιο.

150 Γρ. φρέσκα φασολάκια, κομμένα στη μέση.

1 καρότο κομμένο σε φέτες.

1 κοκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες.

400 Γρ. μίνι καλαμποκάκια σε κονσέρβα, στραγγισμένα.

1 κουταλία της σούπας σουσαμέλαιο.

2 κουταλιές του γλυκού σκόνη κάρι.

1 κοπανισμένη σκελίδα σκόρδο.

5 μεγάλα αρνίσια παϊδάκια, κομμένα σε κομμάτια.

1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ.

½ φλιτζάνι νερό.

1 κύβος από ζωμό κότας.

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το φιστικέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσινα φασολάκια για 4 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις φέτες του καρότου, τις λωρίδες της πιπεριάς και τα καλαμποκάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας γι' ακόμη 1 λεπτό. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το σκεύος και τα διατηρούμε ζεστά.

2) Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φιστικέλαιο και το σουσαμέλαιο στο ίδιο σκεύος και σοτάρουμε το σκόρδο και τη σκόνη κάρι, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμα τους. Προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού σε δόσεις και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνουν τρυφερά, ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το νερό, το κορν φλάουρ, τον κύβο κότας και την σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: