ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

ΜΟΥΣ

ΜΟΥΣ ΚΑΚΑΟΥ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ

7 αυγά, τα ασπράδια μόνο.

300 Γρ. ζάχαρη.

80 Γρ. κουβερτούρα.

35 Γρ. κακάο.

½ κουταλάκι του γλυκού nes cafe.

1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

300 Γρ. σαντιγύ1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Λίγο αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, την κανέλα, την βανίλια, το αλάτι και το nes cafe.

2) Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη, την ανακατεύετε με το κακάο και την λιωμένη κουβερτούρα, προσέχοντας η κουβερτούρα να είναι κρύα.

3) Στο τέλος προσθέτετε στο μείγμα την σαντιγύ. Σερβίρετε σε μπολ ή σε ποτήρια σαμπάνιας και γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα ή φύλλα σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: