ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ
ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις.

3 αυγά.Ελάχιστο αλάτι.

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα.

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.

½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Αναμειγνύετε το αλέυρι με τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το γάλα και το νερό. Χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος και τον αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ½ ώρες.

2) Αλείφετε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 18 εκατοστών. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε 3-4 κουταλιές της σούπας χυλό. Το κουνάτε για να απλωθεί ο χυλός. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά, μέχρις ότου αρχίσει να ξεκολάει στις άκρες και γυρίζετε την κρέμα με σπάτουλα. Αφήνετε πάλι να ψηθεί για 2-3 λεπτά.

3) Ψήνετε τον υπόλοιπο χυλό με τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας για κάθε κρέπα το τηγάνι με βούτυρο. Τις διατηρείτε ζεστές την μία πάνω στην άλλη έως την ώρα που θα τις χρησιμοποιήσετε. Με την δόση αυτή ετοιμάζετε 16-18 κρέπες για αλμυρά και γλυκά παρασκευάσματα. Μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο 3-4 μέρες, τυλιγμένες με διάφανη μεμβράνη και στον καταψύκτη για 2 μήνες περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: