ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ-ΦΑΚΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

200 Γρ. φακές.

4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα.

2 σκελίδες σκόρδο.

6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα.

200 Γρ. λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε στρογγυλές φέτες.

½ φλιτζάνι του νερού ελαιόλαδο.

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζετε σε κατσαρόλα τις φακές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι, και τρία ποτήρια νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου.

2) Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τα λουκάνικα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και τα ψήνετε για 30 έως 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στου 200° βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: