ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΑΝΤΙΠΑΣΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

3 κόκκινες πιπεριές.

2 κίτρινες ή πορτοκαλιές πιπεριές.

2 πράσινες πιπεριές.

½ φλιτζάνι του τσαγιού λιαστές τομάτες σε λάδι, στραγγισμένες.

1 σκελίδα σκόρδο.

2 κουταλιές της σούπας ξίδι.

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Μερικές σταγόνες σάλτσα τσίλι.

4 καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες και κομμένες.

Αλάτι και πιπέρι.

Μερικά φυλλαράκια βασιλικού για γαρνιτούρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° βαθμούς. Αλείφετε ελαφρά με λάδι ένα ταψί φούρνου και τοποθετείτε τις πιπεριές. Τις ψήνετε για 45 λεπτά περίπου, ώσπου να αρχίσουν να καψαλίζονται. Τις σκεπάζετε με ένα πιατόπανο και τις αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

2) Κόβετε σε λεπτές λωρίδες, τις λιαστές τομάτες και σε λεπτές φέτες το σκόρδο. Τα αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε το ξίδι, το λάδι και τη σάλτσα τσίλι και ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες τις πιπεριές.

3) Αναμυγνείετε τις πιπεριές με τις αγκινάρες, τις τομάτες και το σκόρδο. Τα περιχύνετε με το ντρέσιγκ και σκορπίζετε τα φύλλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: