ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

ΒΛΙΤΑ

ΒΛΙΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.

1 κιλό βλίτα.

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.

2 τομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες.

2 πατάτες κομμένες σε τέταρτα.

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το λάδι έως ότου ξανθύνουν ελαφρά. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα βλίτα σε κομμάτια. Τα βάζετε (χωρίς να τα στραγγίσετε) να σοταριστούν μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, τις τομάτες και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

2) Σκεπάζετε και σιγοψήνετε το φαγητό για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζετε, αλατοπιπερώνετε, ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά.

3) Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: