ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.

1 πακέτο (500 Γρ.) ζυμαρικά (φιογκάκι).

2 ψιλοκομμένα, φρέσκα κρεμμυδάκια.

180 Γρ. θρυμματισμένη φέτα.

½ φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι.

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.

2 φλιτζάνια τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε καλά, τα ξεβγάζουμε σε κρύο, τρεχούμενο νερό και τα τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

2) Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά με την φέτα, το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο και τις ψιλοκομμένες τομάτες. Σερβίρουμε αμέσως ή τοποθετόντας τη σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο, για να κρυώσει. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: