ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΗΡΗΘΡΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΗΡΗΘΡΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

½ κιλό στραγγιστό γιούρτι.

120 Γρ. ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ.

5 φύλλα ζελατίνης.

50 Γρ. μέλι θυμαρίσιο.

50 Γρ. θρυματισμένη αμυγδαλόψιχα.

1 κηρήθρα μελιού.

Λίγο ξύσμα λεμονιού.

Λίγο επιπλέον μέλι θυμαρίσιο για το σερβίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά.

2) Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, τα μουλιασμένα φύλλα της ζελατίνης, την μαυγδαλόψιχα, λίγο ξύσμα λεμονιού και το μέλι, και τα δουλεύουμε όλα μαζί, μέχρι να ετοιμάσουμε ομοιόμορφο μείγμα.

3) Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα ή σε μικρά, ατομικά φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι το μους να παγώσει.

4) Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το μους και περιχύνουμε με το επιπλέον μέλι. Διακοσμούμε με την κυρήθρα κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: