ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

350 Γρ. μακαρόνια χοντρά.

500 Γρ. σπαράγγια.

200 Γρ. μορταδέλα σε μια φέτα.

3 αυγά.

1 ματσάκι μαϊντανό.

2 κρεμμύδια μέτρια.

50 Γρ. βούτυρο.Ελαιόλαδο.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Καθαρίζετε και βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, αλλά να «κρατάνε». Τα στραγγίζετε, κόβετε τις κορφούλες τους και ψιλοκόβετε το υπόλοιπο τμήμα τους.

2) Κόβετε την μορταδέλα σε κύβους. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε φέτες και τα σοτάρετε στο βούτυρο. Προσθέτετε τα σπαράγγια, συνεχίζετε το σοτάρισμα και ρίχνετε την μορταδέλα, αφήνοντας την 3 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει. Βράζετε τα αυγά σφιχτά και τα ψιλοκόβετε. Τα αναμειγνύετε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3) Βράζετε τα χοντρά μακαρόνια σε άφθονο νερό με αλάτι για 11-12 λεπτά ή όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Τα σουρώνετε, τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα σπαράγγια και την μορταδέλα μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από το ζωμό τους. Τα αφήνετε λίγο σε χαμηλή φωτιά και τα πασπαλίζετε με τα αυγά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: