ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

ΑΣΠΡΟΦΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
ΥΛΙΚΑ

½ λίτρο γάλα.

100 Γρ. ζάχαρη.

75 Γρ. ρυζάλευρο.

½ λεμόνι για την φλούδα του.

2 κουταλιές του γλυκού κανέλα.

50 Γρ. κουβερτούρα τριμμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Διαλύετε το ρυζάλευρο με λίγο κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιποο γάλα μαζί με την ζάχαρη για να λιώσει. Ρίχνετε το γάλα σιγά-σιγά πάνω στο ρυζάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Ρίχνετε την φλούδα λεμονιού και ψήνετε το μέιγμα ώσπου να γίνει σφιχτό σαν μπεσαμέλ.

2) Πετάτε την φλούδα λεμονιού και ρίχνετε την κρέμα σε βρεγμένη φόρμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Ξεφορμάρετε το ασπροφάι σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με την κανέλα και την τριμμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: