ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

ΠΑΓΩΤΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΑΓΩΤΟ (περίπου).

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος.

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.

2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.

2 μεγάλα λεμόνια για τον χυμό τους και το ξύσμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μπολ με χωρητικότητα 2 λίτρων, αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε τα υλικά καλά. Ψήνετε το μείγμα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 7 λεπτά, ανακατεύοντας δύο φορές όσο ψήνεται (πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ να ανοίξετε το φούρνο και να το ανακατέψετε όταν αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χυθεί έξω από το μπολ). Βγάζετε το μείγμα από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

2) Προσθέτετε στο μείγμα το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε καλά-καλά. Ρίχνετε το παφωτό σε ένα σκεύος που σκεπάζει καλά και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ½ ώρα. Το βγάζετε από την κατάψυξη το ανακατεύετε και το αφήνετε να παγώσει για 24 ώρες. Λίγο πριν το σερβίρετε, το αφήνετε στην συντήρηση του ψυγείου για 1 ½ ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: