ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

ΝΤΡΕΣΙΝΓ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.

200 ml γιαούρτι.

1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο.

½ μικρό αγγουράκι, πάρα πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο.

½ κουταλιά του γλυκού πολύ ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, κόκκινη.

3 κουταλιές της σούπας πολύ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

2 κουταλιές της σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.

3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα.

Λίγο αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το σχοινόπρασο, το αγγουράκι, την καυτερή πιπερία και το μαϊντανό. Τοποθετούμε κατά μέρος.

2) Μουλιάζουμε τα καρύδια για 5 λεπτά σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 250° C για 10 λεπτά. Τα κοπανίζουμε σε μέτρια κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: