ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

ΠΑΓΩΤΟ

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΠΑΓΩΤΟ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ4 φλιτζάνια του τσαγιού παγωτό σοκολάτα, που έχει μαλακώσει.2 φλιτζάνια του τσαγιού παγωτό βανίλια, που έχει μαλακώσει.½ φλιτζάνι του τσαγιού κομματάκια σοκολάτας.120 Γρ. καραμέλες βουτύρου.5 κουταλιές της σούπας πηχτή κρέμα γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Μοιράζετε το παγωτό σοκολάτα σε 6 μικρά μπολ. Απλώνετε το παγωτό στη βάση και στις πλευρές του μπολ, αφήνοντας μια λακκουβίτσα στη μέση. Βάζετε τα μπολ στην κατάψυξη και τα αφήνετε για 50 λεπτά. Τα βγάζετε και ισιώνετε πάλι το παγωτό, φροντίζοντας να παραμείνει η λακκουβίτσα στη μέση. Τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη.2) Βάζετε τα παγωτά βανίλια σε μικρό μπολ και τα λιώνετε ελαφρώς με το πιρούνι. Ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύετε και γεμίζετε με αυτό το μείγμα τη λακκουβίτσα. Ισιώνετε την επιφάνεια και σκεπάζετε τα μπολ με διάφανη μεμβράνη. Τα βάζετε στην κατάψυξη και τα αφήνετε όλο το βράδυ.3) Λιώνετε σε μικρή κατσαρόλα, σε πολύ σιγανή φωτιά, τις καραμέλες βουτύρου με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου να γίνει το μείγμα απαλό και κρεμώδες.4) Αναποδογυρίζετε τις μπάλες παγωτού σε ατομικά πιάτα και τις περιχύνετε με τη σος από τις καραμέλες βουτύρου. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: