ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΖΑ.1 κιλό μαύρες χοντρολιές.½ με 3/4 του κιλού αλάτι χοντρό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Πλένετε πολύ καλά τις χοντρολιές και τις αφήνετε σε τρυπητό να στεγνώσουν εντελώς για 2-3 μέρες. Τις τοποθετείτε σε ένα πήλινο σκεύος εναλλάξ με στρώσεις αλατιού και τις αφήνετε σκεπασμένες με τουλπάνι 1-2 μήνες, για να γίνουν και να γλυκάνουν.
2) Βάζετε κατόπιν τις ελιές μέσα σε καθαρό κρύο νερό και τις διατηρείτε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (μέχρι δύο χρόνια). Όταν θέλετε να τις καταναλώσετε, τις βγάζετε από το νερό και τις ξεπλένετε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου