ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2007

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ EDAMER

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ180 Γρ. μπουκετάκια από κουνουπίδι.½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο.30 Γρ. γερμανικό βούτυρο.3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζεστό.Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια.180 Γρ. τυρί edamer τριμμένο.75 Γρ. ρύζι βρασμένο.Αλάτι και πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν τα μπουκετάκια. Τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα (5' λεπτά περίπου).2) Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τους κρόκους κτυπημένους, το κουνουπίδι, το ρύζι, το μοσχοκάρυδο και το τυρί. Ανακατεύετε πολύ καλά. Χτυπάτε κατόπιν τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις.3) Μοιράζετε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια για σουφλέ ή σε μια μεγαλύτερη φόρμα και ψήνετε για 25' λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: