ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ2 φύλλα σφολιάτας.300 Γρ. σπανάκι κατεψυγμένο.4 κουταλιές της σούπας γερμανικό βούτηρο και λίγο επιπλέον για το ταψί.100 Γρ. Blue Brie λιωμένο με πιρούνι.100 ml κρέμα γάλακτος.100 Γρ. Edamer τριμμένο.3 αυγά.Αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζετε το σπανάκι 3' έως 5' λεπτά και το στραγγίζετε πολύ καλά. Κατόπιν το σοτάρετε στο βούτυρο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο του προσθέτετε τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα με το σπανάκι (εκτός από μια μικρή ποσότητα που την κρατάτε για να αλείψετε τα σφολιατίνια).2) Κόβετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε τέταρτα, σχηματίζοντας 8 ορθογώνια κομμάτια. Απλώνετε μερικές κουταλιές από το μείγμα με το σπανάκι σε κάθε κομμάτι και τα κλείνετε φτιάχνοντας 8 πακετάκια.3) Τοποθετείτε τα πακετάκια σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με το υπόλοιπο μείγμα του αυγού. Ψήνετε τα σφολιατάκια μέχρι να ροδίσουν για 20' έως 25' λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: