ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες βρασμένες.

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος.

2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

4 αυγά.

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο.

2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι.

Λίγο αλεύρι.

Αλάτι και πιπέρι.

Λάδι για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Λιώνετε τις πατάτες στο μύλο λαχανικών. Αδειάζετε τον πουρέ σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αλατίζετε, ρίχνετε πιπέρι και μοσχοκάρυδο, δουλεύοντας συνέχεια το μείγμα.

2) Προσθέτετε 2 αυγά, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς. Τέλος ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει.

3) Πλάθετε με το χέρι μπαλάκια από τον πουρέ πατάτας. Τα αλυρώνετε, μετά τα περνάτε από το αυγό (χτυπάτε σε ομελέτα τα υπόλοιπα 2 αυγά) και τέλος τα περνάτε από σιμιγδάλι.

4) Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: