ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΕΛΙΟΠΙΤΑ

ΕΛΙΟΠΙΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΟ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ.

5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό.

½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.

4 αυγά.

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.

1 κουταλιά της σούπας ζαμπον ψιλοκομμένο.

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες ελιές ψιλοκομμένες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με τα αυγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το ζαμπόν. Εναλλάξ και αργά προσθέτετε το αλεύρι με το μέικιν πάουντερ και το γάλα. Στο τέλος ρίχνετε τις ελιές ψιλοκομμένες, αφού πασπαλίσετε καλά με άφθονο αλεύρι.

2) Αναμειγνύετε πολύ καλά με το χέρι (γιατί με το μίξερ οι ελιές θα πολτοποιηθούν). Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180° C. Κόβετε σε φέτες την πίτα αφού κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: