ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

250 Γρ. καρπούζι (το εσωτερικό του).

300 Γρ. επιπλέον καρπούζι κομμένο σε κύβους.

300 Γρ. ζάχαρη άχνη.

1 ποτήρι νερό.

5 ασπράδια αυγών.

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος.

2 φακελάκια βανίλια.

Ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα.

Μερικές κορφούλες μέντας για την διακόσμηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Αφαιρείτε τα κοκούτσια και πολτοποιείτε το καρπούζι. Βράζετε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει σιρόπι για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τη βανίλια και το αφήνετε να κρυώσει.

2) Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μερέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνετε την μαρέγκα στη σαντιγί κουταλιά-κουταλιά και την ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε τον πολτό του καρπουζιού, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, αδειάζετε το μείγμα σε μεταλικό σκεύος με σκέπασμα. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες για να παγώσει.

3) Μισή ώρα πριν το σερβίρετε, το μεταφέρετε στην συντήρηση. Μοιράζετε τους κύβους του καρπουζιού σε μπολ, τους πασπαλίζετε με καρύδα και από πάνω τοποθετείτε μπαλίτσες παγωτού, πάλι πασπαλισμένες με Ινδική καρύδα και διακοσμήτε με κορφούλες μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: