ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6-8 ΜΕΡΙΔΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΎΔΙ

3 κρόκοι αυγών.

½ φλιτζάνι ζάχαρη.

1 φλιτζάνι γάλα.

1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη.

1/4 φλιτζανιού σκούρο ρούμι.

½ φλιτζάνι ξεφλουδισμένα και ελαφρά καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκοπανισμένα.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ.

3 κρόκοι αυγών.

½ φλιτζάνι ζάχαρη.

2 φλιτζάνια γάλα.

2 κουταλιές του γλυκού βανίλια σκόνη.

ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.

1/4 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ.

½ φλιτζάνι ή (όσο χρειαστεί) αναψυκτικό της αρεσκείας μας με ανθρακικό, κατά προτίμηση σόδα ή κάποιο αναψυκτικό τύπου "κόλα".

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε το παγωτό ρούμι: Σε ένα ανοξείδωτο μπολ, τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο και παχύρρευστο μείγμα. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση, το προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει το μείγμα της καστάρντ.

2) Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη για 12 ώρες. Ανακατεύουμε τακτικά με ένα πιρούνι, ενώ προσθέτουμε τα κοπανισμένα φουντούκια λίγο πριν σερβίρουμε το παγωτό.

3) Ετοιμάζουμε το παγωτό βανίλια: Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε και στο παγωτό με ρούμι. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι από το γάλα το οποίο και προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων, μαζί με την βανίλια. Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, πάντα πάνω από το σκεύος, για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αφήνοντας το μείγμα να κρυώσει. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.

4) Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε από μια μπάλα από κάθε είδους παγωτό σε ψηλά φαρδιά ποτήρια και συμπληρώνουμε με το γάλα εβαπορέ και το αναψυκτικό που έχουμε επιλέξει. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: