ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΙΑΧΝΗ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.

500 Γρ. ρεβύθια.

3-4 κρεμμύδια.

4 φρέσκα κρεμμυδάκια.

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.

1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας.

1 ματσάκι άνηθο.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζετε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις βασικές οδηγίες για να αφαιρέσετε τις φλούδες τους και για να γίνουν μαλακά. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.

2) Ρίχνετε κατόπιν τον πελτέ και το νερό και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τα ρεβίθια και τον άνηθο. Συνεχίζετε το βράσιμο 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να μείνουν με το λάδι τους. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό για 15 λεπτά προτού το κατεβάσετε από την φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: