ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.

450 Γρ. αρνίσιο φιλέτο, κομμένο σε μικρούς κύβους.

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα.

2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας.

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό.

½ φλιτζάνι του τσαγιού ξερά βερίκοκα, κομμένα στην μέση.

¾ φλιτάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, την ψίχα.

450 Γρ. ρύζι μακρύκοκκο, πλυμένο καλά.

Αλάτι και πιπέρι.

Φύλλα μαϊντανού, για το γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι. Τα σωτάρετε ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει. Προσθέτετε το αρνί και το σωτάρετε.

2) Βάζετε την κανέλα και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.

3) Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και αρκετό νερό. Βάζετε το μαϊντανό και μόλις το μείγμα πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ κόβετε τα φιστίκια.

4) Ρίχνετε 2.½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα βερίκοκα, τα φιστίκια και το ρύζι και μόλις το μείγμα πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα καλά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό για το ρύζι.

5) Μεταφέρετε το πιλάφι σε ζεστή πιατέλα και το γαρνίρετε με μαϊντανό προτού σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: