ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΣΟΥΦΛΕ ΡΟΚΦΟΡ

ΡΟΚΦΟΡ
ΥΛΙΚΑ

200 Γρ. ροκφόρ γλυκό (μπαβιερόλα) ή 100 Γρ. ροκφόρ και 100 Γρ. τυρί κρέμα Philadelphia.

1 κουτάλια της σούπας αλεύρι.

250 Γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για άλειμμα του σκεύους.

3 αυγά και 1 ασπράδι.

Γαλέτα τριμμένη.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με σύρμα. Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, προσθέτετε αργά-αργά το γάλα.

2) Ψήνετε ώσπου να γίνει μια σφιχτή σάλτσα και αλατοπιπερώνετε.

3) Όσο είναι χλιαρή η σάλτσα, προσθέτετε τους κρόκους έναν-έναν και το ροκφόρ ή τα τυριά που έχετε λιώσει σε μπεν-μαρί.

4) Χτυπάτε τα 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα τυριού ανακατεύοντας προσεχτικά από πάνω προς τα κάτω.

5) Βουτυρόνετε τη φόρμα του σουφλέ, πασπαλίζετε με γαλέτα και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: