ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

ΠΑΤΑΤΟΜΟΥΚΙΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ800 Γρ. πατάτες.180 Γρ. Tilsiter τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο και μερικά φυλλαράκια για το γαρνίρισμα.1 κουταλάκι του γλυκού τσάιβ ψιλοκομμένο.2 μικρά αυγά.2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.Αλάτι και πιπέρι.Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Πλένετε κατόπιν τις τριμμένες πατάτες σε σουρωτήρη και τις στραγγίζετε καλά. Τις ρίχνετε σε μπολ και τις ανακατεύετε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το τσάιβ, το τυρί και τα αυγά χτυπημένα.2) Προσθέτετε στο μείγμα το αλέυρι από μικρό σουρωτήρι ή κόσκινο και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.3) Ζεσταίνετε αρκετό λάδι και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα με τις πατάτες. Μόλις ψηθούν οι πατατομπουκιές από την μια πλευρά τις γυρίζετε και από την άλλη με μια τρυπητή κουτάλα. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε αμέσως γαρνιρισμένες με φυλλαράκια μαϊντανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: