ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ1 κιλό πατάτες καθαρισμένες.1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο.100 Γρ. μπέικον ψιλοκομμένο.100 Γρ. Emmentaler τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο.Πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Τρίβετε με χοντρό τρίφτη της πατάτες και τις βάζετε σε σουρωτήρι. Τις πιέζετε με τα χέρια σας για να βγάλουν τα νερά τους. Τις μεταφέρετε σε μπολ και τις ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό.2) Σωτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Το ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτετε το τυρί. Ζυμώνετε καλά το μείγμα.3) Στο τηγάνι όπου τηγανίσατε το μπέικον ζεσταίνετε το λάδι. Πλάθετε με το μείγμα στρογγυλές τηγανίτες και τις τηγανίζετε από την μια πλευρά για 3 λεπτά. Αναποδογυρίζετε για να ροδίσουν κι από την άλλη. Στραγγίζετε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε καυτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου