ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
1 ½ κουταλιά της σούπας σπορέλαιο.
1 κοπανισμένη σκελίδα σκόρδο.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη.
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη.
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κάρδαμου.
5 μεγάλα αρνίσια παϊδάκια.
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες.
150 Γρ. φρέσκα φασολάκια, κομμένα στη μέση.
250 Γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα.
2 μικρές ώριμες τομάτες, ψιλοκομμένες.
1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο.
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ.
2/3 φλιτζανιού νερό.
1 κύβος από ζωμό βοδινού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμα τους. Προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού, κομμένα στη μέση αν χρειάζεται, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε τα υλικά από την κατσαρόλα.
2) Στο υγρό που έμεινε στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φασολάκια και τηγανίζουμε ανακατεύοντας. Ξαναρίχνουμε στο σκεύος τα κομμάτια του αρνιού, μαζί με τα ρεβίθια, τη τομάτα, το σπανάκι ελαφρά ζεματισμένο, το κορν φλάουρ, τον νερό και τον κύβο. Ανακατεύουμε όλο το μείγμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου