ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΗ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
500 Γρ. ζυμαρικά «λινγκουίνι» ή σπαγκέτι.
2 κιλά φρέσκα μύδια.
2 ώριμες τομάτες, ψιλοκομμένες.
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια.
½ φλιτζάνι λευκό ξερό κρασί.
4 σκελίδες σκόρδο.
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη.
2 κουταλιές του γλυκού τοματοπελτέ.
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο.
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1 φύλλο δάφνης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε κατά μέρος διατηρώντας τα ζεστά. Κρατάμε κατά μέρος και το νερό που τα βράσαμε.
2) Ετοιμάζουμε τα μύδια, τα πλένουμε με άφθονο νερό, κρύο, τα βουρτσίζουμε σχολαστικά για να απομακρύνουμε ακαθαρσίες και άμμο και αφαιρούμε τα «μουστάκια» τους.
3) Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα μύδια και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μη μαυρίσει το σκόρδο και πικρίσει. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με την κατσαρόλα και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
4) Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον τοματοπελτέ και 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Νοστιμίζουμε με το αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5) Προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο, σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου