ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΑΡΙΔΑΚΙ ΣΥΜΗΣ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ

1 φλιτζάνι του τσαγιού γαριδάκι.

Λάδι.

Λεμόνι.

Αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Αλατίζετε και τηγανίζετε σε μικρό τηγάνι με λίγο λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το γαριδάκι.

2) Ρίχνετε λίγο λεμόνι και σερβίρετε αμέσως.* Το γαριδάκι της Σύμης είναι μια μοναδική ποικιλία που υπάρχει στην περιοχή και στα γύρω μικρά νησάκια. Μοιάζει με γόνο, δεν μεγαλώνει σχεδόν καθόλου και το μέγεθος του είναι 2-5 εκατοστά. Το χρώμα του είναι κατακόκκινο και η γεύση του κάπως γλυκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: