ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

ΛΑΖΑΝΙΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ.

500 Γρ. λαζάνια.

400 Γρ. ανθότυρο.3 φάκελοι μπεσαμέλ.

1 ½ λίτρο γάλα για τη μπεσαμέλ κρύο.Σάλτσα τομάτας (βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ).

½ ποτήρι του νερού μαϊντανό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2) Βράζετε νερό και βουτάτε 1-2 λεπτά τα λαζάνια, φύλλο-φύλλο και τα τοποθετήτε σε λαδωμένο ταψάκι το ένα δίπλα από το άλλο σε μια πρώτη στρώση.

3) Πάνω από τα λαζάνια μια στρώση από φέτες ανθότυρου (τη μισή ποσότητα).

4) Πάνω από το ανθότυρο ρίχνετε την μισή σάλτσα (βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ) και την πασπαλίζετε με τον μισό μαϊντανό.

5) Απλώνετε μια δεύτερη στρώση λαζάνια στο ταψί και από πάνω στρώνετε με την ίδια σειρά ανθότυρο, σάλτσα (βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ) και μαϊντανό. Τελειώνετε με μια σειρά λαζάνια.

6) Ρίχνετε από πάνω μπεσαμέλ και την πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.

7) Ψήνετε τα λαζάνια σκεπασμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεσκεπάζετε και τα αφήνετε 10 λεπτά κάτω από το γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: