ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

ΓΙΓΑΝΤΕΣ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

½ κιλό φασόλια γίγαντες.

3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα.

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.

½ κιλό τομάτες, ψιλοκομμένες.

3 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες.

2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα.

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Αλάτι και πιπέρι.

2 κουταλιές της σούπας σπόρους από πράσινο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.

2) Την επομένη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με κρύο νερό που να σκεπάζει τα φασόλια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά.

3) Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και τον μαϊντανό, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις τομάτες, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Ρίχνουμε τότε στην κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με λίγο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.

4) Εναλλακτικά μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και να το ψήσουμε στο φούρνο. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τους σπόρους του πράσινου πιπεριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: