ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

ΚΡΟΥΑΣΑΝ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ Ή ΖΑΜΠΟΝ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 20 ΚΡΟΥΑΣΑΝ.2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας, κομμένα σε τριγωνικές σφήνες.20 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκκομένα.200 Γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε λεπτά φετάκια.1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα.Βούτυρο για το άλειμμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζετε πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας τυρί, ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα. Και τυλίγετε έτσι ώστε να σχηματιστούν 20 κρουασάν. Τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, επίσης βουτυρωμένο.2) Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρις ότου τα κρουασάν φουσκώσουν και ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: