ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

ΓΡΑΝΙΤΑ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΠΕΠΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.6 αρωματικά πεπόνια.1 λεμόνι για τον χυμό.100 ml γλυκό κρασί, μοσχάτο.500 ml νερό.500 ml ζάχαρι σε σιρόπι ή διαλυμένη σε νερό ή σιρόπι γλυκόζης.ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ.Λίγη ινδική καρύδα τριμμένη.Νεκταρίνια κομμένα σε φέτες.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Καθαρίζετε τα πεπόνια και πολτοποιείτε την σάρκα τους στο μπλέντερ. Αναμειγνύετε κατόπιν τον πολτό με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνετε στην παγωτομηχανή. Χτυπάτε την γρανίτα κάθε 2 ώρες για 2-3 φορές, γιατί κρυσταλλώνει εύκολα.2) Όταν είναι έτοιμη, τη σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια ή στα ίδια μπολ από τα πεπόνια. Πασπαλίζετε με την ινδική καρύδα και γαρνίρετε με φετούλες νεκταρίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: