ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ

ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ.

1 μεγάλο σγουρό μαρούλι.

1 ½ μαγειρεμένες, καθαρισμένες και χωρίς το κεφάλι τους γαρίδες.

2 φλιτζάνια βρασμένα και στραγγισμένα μαυρομάτικα φασόλια.

2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι.

½ φλιτζάνι πράσινη πιπερία κομμένη σε κύβους.

½ φλιτζάνι κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους.

½ φλιτζάνι φυστικέλαιο.

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού.

1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό.

1 κουταλάκι σος καυτής πιπεριάς.

Αλάτι και πιπέρι.

2 ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε λεπτές φέτες.

2 ώριμες παπάγιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε λεπτές φέτες.

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού. Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα από φύλλα, σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.

2) Το παγώνουμε στο ψυγείο. Αναμειγνύουμε τις γαρίδες, τον αρακά, το ρύζι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το λάδι, λίγο από τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τη σος πιπεριάς και το αλατοπίπερο, μέχρι να ανακατευτούν καλά.

3) Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάζουμε την πιατέλα με τα μαρουλόφυλλα και τα υλικά της σαλάτας από το ψυγείο.

4) Με μια τρυπητή κουτάλα, τοποθετούμε προσεχτικά τα υλικά της γαριδοσαλάτας πάνω στα φύλλα του μαρουλιού.

5) Τοποθετούμε τις φέτες του αβοκάντο και της παπάγιας γύρω-γύρω στην πιατέλα και ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: