ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

ΠΟΤΟ

GLOGG
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.1 ποτήρι κόκκινο κρασί.1 μπουκάλι μαυροδάφνη.5-6 καρφάκια γαρίφαλο.1 κουταλιά του γλυκού σπόρους κάρδαμου.½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες.½ φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα.Μερικά κομμάτια ξύλο κανέλας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μπαχαρικά μέσα στο κόκκινο κρασί και βράζετε για 20-25 λεπτά με κλειστό το καπάκι.2) Σουρώνετε τα μπαχαρικά και ανακατεύετε το κόκκινο κρασί με τη μαυροδάφνη.3) Το glogg σερβίρετε ζεστό (όχι καυτό) σε φλιτζάνια τσαγιού, με σταφίδες και αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: