ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ.
500 Γρ. καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες ή φρέσκες.
500 Γρ. αρακά βρασμένο.
1 κουταλιά του τσαγιού χυμό λεμονιού.
1 κουταλιά της σούπας λάδι.
100 Γρ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια.
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζετε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι και το χυμό λεμονιού, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις στραγγίζετε πάρα πολύ καλά.
2) Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τις αγκινάρες, τον αρακά, τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε (το αλάτι με πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί το μπέικον είναι ΑΛΜΥΡΟ) και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου