ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

ΑΡΝΑΚΙ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό κάστανα.

1200 Γρ. αρνάκι (μπούτι).

4 κουταλιές βούτυρο.

1 κρεμμύδι καθαρισμένο.

½ ποτηράκι μπράντυ.

2 κουταλιές μέλι.

Αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βράζετε τα κάστανα και τα καθαρίζετε. Πλένετε το κρέας, το αλατοπιπερώνετε και το κόβετε σε μερίδες. Σωτάρετε σε κατσαρόλα το κρέας με το βούτυρο. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, 1 φλυτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί για ½ ώρα περίπου.

2) Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κάστανα, το μπράντυ, αλάτι και πιπέρι, ½ φλυτζάνι νερό και ατα αφήνετε στη φωτιά ½ ώρα ακόμα. Λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε και το μέλι, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε το φαγητό με πράσινη σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: