ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

ΠΙΤΑ

ΓΛΥΚΙΑ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ.

200 Γρ. γλυκός τραχανάς.

700 ml γάλα.

200 Γρ. ζάχαρη.

4 αυγά.

Λίγη βανίλια σε σκόνη.

6 φύλλα κρούστας.

100 Γρ. βούτυρο.

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα για πασπάλισμα.

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βράζετε τον τραχανά με το γάλα, τη ζάχαρη και την βανίλια, ανακτεύοντας μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Αποσύρετε το μείγμα από την φωτιά, προσθέτετε 1 κομματάκι βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε.

2) Αλείφετε ένα στρογγυλό ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο. Τα φύλλα πρέπει να προεξέχουν λίγο από το ταψί και να σχηματίζουν θήκη.

3) Ψήνετε την θήκη με τα φύλλα για 20 λεπτά στους 200° C μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Απλώνετε κατόπιν την κρέμα με τον τραχανά και τα αυγά μέσα στο μισοψημένα φύλλα και ισιώνετε την επιφάνεια. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε την τραχανόπιτα με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: