ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΔΙΧΡΩΜΑ
ΥΛΙΚΑ

250 Γρ. βούτυρο.

300 Γρ, ζάχαρη άχνη.

4 αυγά.

400 Γρ. αλεύρι μαλακό.

100 Γρ. κουβερτούρα.

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού.

1 κουταλιά του γλυκού βανίλια.

Λίγο αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν φουσκώσει το μείγμα και γίνει αφρός, ρίχνετε και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

2) Παίρνετε τη μισή ποσότητα μείγματος και τη χρωματίζετε ρίχνοντας κουβερτούρα λιωμένη.

3) Βουτηρώνετε το ταψί σας και με ένα κουταλάκι χωρίζετε σε μπουκιές πρώτα το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετείτε κάθε μπουκιά σε απόσταση 2 εκ. την μια από την άλλη. Πάνω σε κάθε μπουκιά προσθέτετε την ίδια ποσότητα από το άσπρο μείγμα. Εάν θέλετε πάνω σε κάθε κουλουράκι προσθέτετε και ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

4) Βάζετε το ταψί στον φούρνο για ½ ώρα περίπου στους 220° βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: