ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ

ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.225 Γρ. φρούτα εποχής καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια.1 πορτοκάλι για τον χυμό του.2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.1 φλιτζάνι του τσαγιού λεμονάδα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Χτυπάτε στο μίξερ τα φρούτα με το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη λεμονάδα.2) Μοιράζετε το μείγμα σε 8 φορμάκια και τα βάζετε στην κατάψυξη του ψυγείου για 1 ½ ώρα. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε δίχρωμα ή τρίχρωμα γλειφιτζούρια, χρησιμοποιώντας διαφορετικά φρούτα. Στην περίπτωση αυτή γεμίζετε το φορμάκι κατά το ένα τρίτο με ένα φρούτο, το βάζετε για λίγο να παγώσει, συνεχίζετε με ένα δεύτερο από διαφορετικό φρούτο, το παγώνετε και κάνετε το ίδιο με το τρίτο φρούτο.3) Τα βγάζετε και βυθίζετε μέσα σε κάθε φόρμα από ένα ξυλάκι παγωτού. Τα βάζετε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Για να τα ξεφορμάρετε εύκολα, βουτάτε τα φορμάκια σε ζεστό νερό.* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να βρείτε στην αγορά ειδικά, πλαστικά φορμάκια, που δεν χρειάζεται να προσθέσετε ξυλάκια παγωτού για να παγώσετε χυμούς φρούτων. Αν δεν έχετε τα ειδικά φορμάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτηράκια και ξυλάκια παγωτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: