ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

CHEESECAKE

CHEESECAKE ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ.350 Γρ. τυρί ρικότα.3 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.100 Γρ. ζάχαρη. 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι.1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη.2 λεμόνια για το ξύσμα.55 Γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα.55 Γρ. ξανθιές σταφίδες μουλιασμένες σε λίγο ζεστό νερό και στραγγισμένες.Φρέσκα φρούτα εποχής και λίγη ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση.½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκατοστά και με αποσπώμενα τοιχώματα. Περνάμε το τυρί ρικότα μέσα σπό λεπτή σήτα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και την ζάχαρη και χτυπάμε για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ετοιμάσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.2) Προσθέτουμε το ποτό, τη βανίλια και το ξύσμα των λεμονιών. Τέλος προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και τις σταφίδες. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε με προσοχή στο μείγμα του τυριού.3) Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να σταθεί και να συρρικνωθεί ελαφρά στα τοιχώματα.4) Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για να φύγει η πολύ ζέστη, κατόπιν βγάζουμε έξω το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το βγάζουμε από το ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πάρα πολύ καλά.5) Για να σερβίρουμε, κόβουμε ατομικά κομμάτια, διακοσμούμε με φρούτα της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: