ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ (ΣΕΡΒΙΚΟ)

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ.1 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες.2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.2-3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.3-4 ώριμες τομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες.3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια.1 λίτρο νερό ζεστό.Αλάτι και πιπέρι μαύρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Πλένετε τις μερίδες του αρνιού και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τις βγάζετε από το τηγάνι και σουρώνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα.2) Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι δίχως να το μαυρίσετε. Προσθέτετε τις τομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Ρίχνετε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το τηγανισμένο κρέας.3) Ψήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μαζί με τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα.* ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ με ρύζι και γιαούρτι στραγγιστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου