ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ

9 αυγά.½ κιλό ζάχαρη.

316 Γρ. αμυγδαλίψιχα.

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά κοπανισμένη.

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.

1 κοφτή κουταλιά του γλυκού κανέλλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Περνάτε την αμυγδαλόψιχα από τη μηχανή και την ανακατεύετε με την κανέλλα. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάτε πολύ καλά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και προσθέτετε λίγα-λίγα τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα και την φρυγανιά.

2) Ανακατεύετε ελαφρά, ρίχνετε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-40 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: